dinsdag 4 juni 2013

Pallets zekeren met omsnoeringsbanden

Omsnoeren is een goede manier om producten bij elkaar te houden en/of te sluiten. Door de diversiteit in bandsoorten is het mogelijk om zware producten zeker te stellen tijdens het vervoer, of om producten te bundelen cq. te sluiten.

Omsnoering wordt vaak toegepast in de:
• Houtindustrie.
• Metaalindustrie.
• Kartonindustrie.
• Betonindustrie.

Voor het zekeren van ladingen zijn er verschillende soorten omsnoeringsbanden, zoals PP band, Polyesterband, PETband en staalband. Om een hoogwaardige en goede zekering van uw omsnoering te verkrijgen, zijn hoekbeschermers, spanapparatuur, hoekprofielen, gespen en haspels van essentieel belang.

Omsnoeringsbanden


PPband
PP (polypropyleen) omsnoeringsband is de meest gebruikte vorm voor het zekeren van palletladingen. De meest gebruikte breedtes zijn 5mm, 9mm, 12mm en 16mm met een kerndiameter van 200mm, 280mm of 406mm.






Staalband
Staalband is de sterkste manier van omsnoeren. Door de combinatie van een hoge treksterkte en de geringe rek van metaal, is staalband uitermate geschikt voor het omsnoeren van zware lasten.








PETband
PETband is het beste alternatief voor staalband en wordt met name ingezet bij middelzwaar tot zware toepassingen. PETband heeft ten aanzien van staalband veel voordelen, zoals het feit dat PETband niet roest, sneller verwerkt kan worden en goedkoper is. Deze vorm van omsnoeringsband is ook geschikt voor palletladingen die werken. Denk hierbij aan palletladingen die uitzetten of krimpen tijdens transport ten gevolge van wisselnde temperaturen en vocht. 



Polyesterband
Polyesterband is uitermate geschikt voor het vastzetten van middelzware tot zware ladingen. Dit komt omdat polyesterband wordt gemaakt van honderden polyesterdraden, die in elkaar zijn geweven. Door het in elkaar weven ontstaat een zeer sterke band die ook zeer soepel is en uitzonderlijk bestendig tegen scheuren of uitrekken. Naast deze voordelen heeft polyesterband een groot schokabsorberend vermogen, zonder zijn elasticiteit te verliezen. 




D.J.Hoogstraten Verpakkingsmaterialen BV uit Gorinchem adviseert u graag persoonlijk. Neem contact met ons op en laat u verrassen door onze mogelijkheden en oplossingen op het gebied van verpakkingstape.

Alvast kennis maken met het complete assortiment en onze mogelijkheden? Bezoek dan onze website.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten